Søderlund kan bli «Braaten»

Søderlund på tirsdagens trening på Åråsen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Gule kort setter Daniel Braaten utenfor fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Albania, men Drillo håper å mane ham fram likevel.

Alexander Søderlund har gitt Mohammed Abdellaoue hard kamp om spissplassen, men med en frisk Moa tilbake i troppen kan Søderlund bli brukt som Braaten-erstatter på kant.

– Vi har hatt suksess med en inn-ut-kant, og Daniel har fungert veldig bra sammen med Moa. Det er mulig vi prøver å få til det nå også. Erik Huseklepp kan fylle den rollen, og «Søder» kan det også, sier Drillo.

– Vi mangler litt hodestyrke når Daniel er borte, og Søderlund har det. Han er en klok spiller som gir mye av seg selv, og han kan bli viktig for oss.

Søderlund ser lyst på den utsikten.

Les også: Moa uten plager.

– Moa er i kjempegod form, og det er stor sjanse for at han starter. Hvis det blir plass til meg på vingen så er jeg klar for det, sier han til NTB.

– Jeg føler at jeg har noe å komme med også i den rollen. Jeg får bruk for litt andre ferdigheter. Jeg får slå noen av de knallgode innleggene jeg er kjent for, gliser han.

Søderlund er blitt til en av Drillos mest benyttede spillere, og han har levert mange viktige bidrag selv om han fortsatt venter på scoringen.

– Jeg håper det er en fordel å kunne bidra på ulike måter. Jeg har fem landskamper på rad uten tap, og jeg håper jeg kan forbedre det fredag, sier Haugesund-spilleren.

Han er en av spillerne den tidlige seriestarten ble ordnet for. Det var for at hjemlige landslagsspillere skulle være i form til Albania-kampen at det ble seriestart før påske i år.

– Det kan godt ha hatt en effekt. Vi har spilt mange kamper i det siste og fått konkurransebiten på plass. Det kan være en fordel, sier han.

Les også: Norsk landslagsspiller risikerer fengsel.