Tror Johaug slår tilbake

Therese Johaug ble knust av Justyna Kowalczyk under langrennsstafetten i VM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Les mer Lukk

Gullet til tross: Therese Johaug (24) ble smadret av Justyna Kowalczyk på sin 2.-etappe under VM-stafetten torsdag.

Johaug gikk ut i tet, men ble tatt igjen og forbigått av den polske maskinen. Johaug hadde nest beste etappetid. Det var bare det at Kowalczyk gikk 38 sekunder fortere. Det lover ikke altfor bra foran lørdagens avsluttende tremil i mesterskapet i Val di Fiemme.

– Hun gikk fort ut, men det var nok ikke hennes råeste løp, sa landslagstrener Egil Kristiansen om Johaugs femkilometer i klassisk stil.

Les også: Norge forsvarte VM-gullet på kvinnestafetten

Johaug måtte kanskje ikke ta ut sitt beste, fordi Norge uten uhell ville vinne uansett. Likevel var det langt fra samme klasse over Johaug som da hun gikk ett av sine livs beste løp da hun ble verdensmester tirsdag tidligere i mesterskapet.

– Hvorfor ble det slik?

– Det er kanskje litt vanskelig å slappe av etter et slikt løp som på tirsdag. Kanskje dette var helt greit foran tremila. Jeg tror at hun hever seg til lørdag igjen.

Kowalczyk virket å være tilbake igjen for fullt etter en treg start på mesterskapet. Hun var så sliten at hun ikke gikk tirsdag.

– I dag var hun sterk. Vi får tro at hun ikke er like sterk lørdag, sa Kristiansen, vel vitende om at hun er en soleklar vinnerkandidat om hun følger opp i samme tempo lørdag som under stafetten.

Polen endte til slutt på 9.-plass under stafetten.