Bjørgen dropper lagsprinten

Marit Bjørgen velger å droppe stafetten. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Det har ligget i kortene en stund: Marit Bjørgen går ikke søndagens lagsprint i ski-VM.

Dermed minsker helt sikkert Norges gullsjanser, og Bjørgen får heller ikke muligheten til å gjøre et forsøk på å ta rent bord med seks gull.

– Vi går ikke rundt og drømmer om den historiske muligheten. I og med at det er skiathlon lørdag, så vet vi at Marit trenger litt tid til å restituere seg etter et slik renn. Vi har tenkt på dette en stund, og avgjørelsen ble tatt i samråd med løperen. Vi har nok tenkt nokså likt her, sa landslagstrener Egil Kristiansen.

Kristiansen mener at det kanskje hadde vært en mulighet til å gå samtlige øvelser om det hadde vært litt lengre tid mellom dem.

– Nå er det ikke det, og da må vi gjøre noen tiltak.

Kristiansen sier at avgjørelsen ikke kom som noen bombe, og det gjorde den heller ikke. Fra første stund i denne sesongen har treneren argumentert for denne beslutningen. Bjørgen har selv vært innforstått med at dette kunne bli situasjonen, selv om vi mistenker henne for å ha veldig lyst til å forsøke på å gå rubbel og bit.

Les også: Følg kvinnenes skiathlon direkte her

Vel så bra

– Jeg tror at vi har vel så gode muligheter til å vinne uten Marit siden det er skiathlon lørdag, sa Kristiansen.

Maiken Caspersen Falla går helt sikkert lagsprinten. Hun får høyst trolig med seg Ingvild Flugstad Østberg.

– Hun hadde gått hvis det hadde vært i dag, men vi venter med å levere inn laget til etter at skiathlon er ferdig, sa sprintlandslagstrener Roar Hjelmeseth.

Sammen med Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok Falla bronse i lagsprinten i VM i Oslo for to år siden.

Ungt lag

Falla og Flugstad Østberg vant forresten lagsprinten i Liberec så sent som i januar. Da var 22-åringene veldig gode, men det skal sies at ikke alle de beste deltok da siden det var tett etter avslutningen av Tour de Ski.

Sprintlandslagstrener Hjelmeseth sier dette om at Bjørgen ikke blir Fallas makker.

– VM er langt, og Marit har mest lyst på individuelle gull.

Falla forstår Bjørgen.

– Det er ingen tvil om at vi hadde hatt et godt lag med Marit på laget, men jeg skjønner hennes avgjørelse. Vi får uansett et veldig bra lag. (