Jacobsen vant hoppukeåpningen

Anders Jacobsen vant den tysk-østerrikske hoppukens åpningsrenn i Oberstdorf søndag. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE Les mer Lukk

Anders Jacobsen leverte to knallhopp og vant med klar margin i den tysk-østerrikske hoppukens åpningsrenn søndag.

– Det føles, jeg vet ikke... Det føles litt eventyraktig. Det gjorde det forrige gang jeg gjorde det bra her også, sier Anders Jacobsen til NRK etter seieren i den første konkurransen i hoppuka.

Jacobsen, som vant hoppuken i 2006/07, oppnådde totalt 308,6 poeng i Schattenberg-bakken. Nordmannen hoppet henholdsvis 138 og 139 meter. Han ledet også etter første omgang.

– Det var vanvittig stort av en liten mann å vinne her. Det er spesielt gledelig for meg å være med på en seier her i Oberstdorf, som har vært dominert av østerrikere, sa Norges østerrikske trener Alexander Stöckl til NTB.

Hans landsmann Schlierenzauer ble slått grundig og måtte ta til takke med å bli nummer to. Han endte på 297 poeng. Severin Freund fra Tyskland sikret tredjeplassen og var 17,8 poeng bak Jacobsen.

Fornøyd trener

Tom Hilde hoppet til 281,3 poeng og havnet på femteplass etter svev på 135,5 og 138,5 meter.

– Jeg er fornøyd med laginnsatsen. Det er flere enn Anders som har tatt riktige steg. Det var vår klart beste konkurranse denne sesongen, sa Stöckl.

Rune Velta gjorde et sterkt annethopp og landet på 134,5 meter. Han ble nummer ti og tok totalt 272,8 poeng. Førstehoppet endte på 132,5 meter.

Regjerende verdenscupvinner Anders Bardal fikk det ikke til å klaffe i Oberstdorf. Steinkjer-hopperen endte som nummer 12 med totalt 266,9 poeng. Han gjorde to svev på 136 og 125,5 meter.

Etterlengtet seier

Anders Fannemel endte sist blant de norske på en 23.-plass i finaleomgangen med sine 253,7 poeng. Han hoppet henholdsvis 127,5 og 125,5 meter.

Andreas Stjernen og Vegard Swensen tok seg ikke videre til finaleomgangen. Duellmetoden ble benyttet i første omgang, der den beste av to hoppere, samt fem «lucky losers», gikk videre.

Schattenberg-bakken er ikke den nordmennene historisk har gjort det best i. Forrige seier før Jacobsens triumf kom da Sigurd Pettersen satte bakkerekord med 143,5 meter i 2003.

Saken oppdateres...