Walcott var ustoppelig da Newcastle ble knust av Arsenal

Arsenals Theo Walcott herjet med Newcastle da bortelaget ble knust hele 7-3. Foto: AP Photo/Tom Hevezi Les mer Lukk

Trepoengeren levde lenge farlig for Arsenal, men med en opplagt Theo Walcott i hovedrollen ordnet London-klubben 7-3-seier over Newcastle lørdag kveld.

Mange Arsenal-tilhengere hadde nok 4-4-kampen fra februar i fjor i minnet etter hvert som målene rant inn i begge ender. Den gangen snudde Newcastle på nærmest utrolig vis etter at rødtrøyene ledet 4-0 ved pause.

Lørdagens kamp var riktig nok en ganske annen, ettersom Newcastle stadig svarte etter at Arsenal hadde tatt ledelsen. Men da uavgjort og ett poeng skulle sikres i sluttminuttene, var det i stedet Arsenals Olivier Giroud og Theo Walcott som ordnet full pott.

Viste klasse

Førstnevnte, som kom inn drøye kvarteret før slutt, traff nettmaskene to ganger på tre minutter og stilnet bortefansen for godt med 5-3 og 6-3. Likevel var det en annen Arsenal-spiller som ble helten for hjemmepublikummet.

Theo Walcott var mannen som startet målfesten etter 20 minutter, og totalt noterte den engelske landslagsvingen seg for tre scoringer og målgivende pasninger på begge scoringene til Giroud. Festen tok helt av på tribunene da Walcott danset seg gjennom Newcastle-forsvaret og chippet inn 7-3 i tilleggstiden.

– Det var en helt utrolig kamp. Det var ikke perfekt, men vi viste styrke mot slutten.

– Jeg har sagt at jeg vil ha muligheten til å spille på topp. Nå har jeg vist sjefen (Arsène Wenger) at jeg kan det, sa Walcott.

Sluttspurt

Til tross for firemålstap er det riktig å si at Newcastle holdt følge med vertene nesten hele kampen. Demba Ba sørget for at det sto 1-1 til pause. Så utlignet Sylvain Marveaux etter at Alex Oxlade-Chamberlain hadde gjort 2-1, før Ba satte inn nok en fulltreffer til 3-3.

Det er uansett ikke de nevnte scoringene som vil bli husket fra Newcastles femte strake bortetap. Theo Walcott kuppet showet fullstendig de siste 20 minuttene og sendte Wengers menn til 5.-plass i engelsk eliteserie.

– Han (Walcott) har gjort det veldig bra, og dette beviser hva jeg tror han kan gjøre. Han kan spille i midten, og han vil bare bli bedre, roste Arsenal-manageren sin elev.