Nytt Zlatan-mål i mesterligaen

Her er Zlatan Ibrahimovic i aksjon for PSG i den franske serien. Foto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Zlatan Ibrahimovics målteft er i ferd med å føre Paris-Saint Germain videre i mesterligaen. Onsdag scoret han på ny da Dinamo Zagreb ble slått 2-0 i Kroatia.

Rett etter at halvtimen var spilt på Maksimir stadion var svensken frampå med sitt femte mål på seks kamper i mesterligaen. Da hadde han allerede hatt et par store sjanser mot et hjemmelag som ble overkjørt.

Zlatan scoret sitt 33. europacupmål i karrieren. Dermed er han oppe på siden av Torbjörn Nilsson på delt 2.-plass på listen over svenske målscorere i europacupene. Bare Henke Larsson (59) er foran.

Før det ble pause scoret Jérémy Menez og doblet ledelsen. Seieren var aldri truet, og dermed befestet PSG sin plass som nummer to i gruppe A. Laget har seks poeng.

Sjekk også Startsidens Avspark-side

Portugisiske Porto vant 3-2 hjemme over Dinamo Kiev og topper gruppen etter tre strake seirer. Dinamo Kiev har én seier og tre poeng, mens Dinamo Zagreb virker et nummer for små med 0-6 i sekken og null poeng etter tre spilte kamper. I alt har klubben nå tapt ni mesterligakamper på rad.

– Vi er i en god posisjon i gruppen. Det er mye igjen å gjøre, men hjemme mot Dinamo Zagreb har vi en god sjanse til å komme opp i ni poeng. Da vil vi ligge veldig godt an til å gå videre, sa PSG-trener Carlo Ancelotti.

Jackson Martinez ble kampens mann med to scoringer da Porto avgjorde en målrik kamp mot Dinamo Kiev. 3-2-scoringen hans kom 12 minutter før full tid, rett etter at gjestene hadde utlignet.

– Førsteomgangen vår holdt høy kvalitet. Etter pause var vi ikke like sterke, men vi oppnådde målet vårt. Ni poeng på de tre første kampene er det ikke mange som greier, sa Porto-trener Vitor Pereira.

Dinamo Kiev ble det første lag som har scoret mot Porto på Estadio Dragão denne sesongen, uansett turnering.