Idrettspresidenten ber andre dopere stå frem

Idrettspresident Børre Rognlien oppfordrer andre dopere om å gjøre som Steffen Kjærgaard og stå fram. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Idrettspresident Børre Rognlien oppfordrer andre dopere i norsk idrett til å følge Steffen Kjærgaards eksempel, og melde seg.

Rognlien synes dopingsaken til Kjærgaard er «forferdelig trist». Tirsdag innrømmet den avtroppende, og nå permitterte, sportssjefen i Norges Cykleforbund at han har en fortid med omfattende dopingmisbruk.

– Dette rammer først og fremst sykkelsporten, men det slår også innover idretten generelt. Det var viktig at sannheten kom fram. Jeg vil tro det var en stor belastning, men også en lettelse for Steffen Kjærgaard å stå fram, sier Rognlien til NTB.

Idrettspresidenten benytter samtidig anledningen til å be andre dopingsyndere om gjøre som Kjærgaard.

– Jeg vil oppfordre alle andre som har noe på hjertet om å melde seg til Antidoping Norge, og bekjenne seg.

Rognlien mener likevel at innrømmelsene ikke tyder på at norsk idrett har et dopingproblem.

– Jeg håper dette et problem som gjelder i den internasjonale sykkelsporten. Det er ingen indikasjoner på at doping er et stort problem i andre idretter her hjemme. Likevel må vi fortsette å jobbe og bli hardere på å fremme de riktige holdningene på ledernivå, sier Rognlien til NTB.

Han er fornøyd med måten Norges Cykleforbund reagerte da Kjærgaard til slutt ikke orket å bære sin mørke hemmelighet.

– Forbundet skal berømmes for at de handlet raskt og tok saken så konkret, selv om det gjør vondt. Jeg håper sykkelmiljøet også tar hensyn til de menneskelige sidene og tar vare på Kjærgaard. På den positive kontoen skal han ha for at han har tatt et oppgjør med seg selv og fortiden sin.