Real Madrid tilbake på vinnersporet

Karim Benzema ble omfavnet etter å ha scoret det første målet for Real Madrid i 2-0-seieren borte mot byrival Rayo Vallecano mandag. (Foto: Susana Vera / Reuters / NTB Les mer Lukk

Real Madrid glitret ikke, men tok likevel en fortjent og viktig 2-0-seier borte mot byrival Rayo Vallecano i spansk 1. divisjon mandag.

Kampen skulle egentlig vært spilt søndag, men sabotasje gjorde at flomlyset ikke fungerte på stadionet til Rayo Vallecano. Dermed ble Madrid-derbyet utsatt ett døgn.

Rayo-keeper Rubén måtte raskt varte opp med flere gode redninger mot et Real-lag som ønsket å få seriespillet på stell igjen. Spanjolen kunne likevel ikke stoppe gjestene fra å ta ledelsen etter 13 minutters spill.

Ángel di María fikk en god ball fra Cristiano Ronaldo, som han så sendte videre til Karim Benzema ved bakerste stolpe. Franskmannen fikk en enkel jobb med å pirke inn 1-0.

Les også: Vålerenga slo Hønefoss

Snytt

Real Madrid kunne tatt med seg en større ledelse til pause. Samtidig var ikke Rayo Vallecano ufarlige. I det 32. minutt kom vertene til en dobbeltsjanse ved Andrija Delibasic og Mikel Labaka, men en lynkjapp redning av Iker Casillas og en våken Xabi Alonso på strek reddet bortelaget.

José Mourinhos mannskap følte seg snytt for scoring da Benzema satte ballen i nettmaskene i det 58. minutt. Dommeren blåste for frispark til Real Madrid framfor å tilkjenne laget 2-0.

Les også: Ronaldo avgjorde drama i Madrid

– Som et lag igjen

Målet kom til slutt da Ronaldo scoret sikkert fra straffemerket i det 70. minutt. Dommeren pekte på ellevemeteren etter at Jordi Amat var borti ballen med hånden.

– Hadde vi spilt med samme holdning som i dag, hadde vi vunnet kampene mot Getafe og Sevilla (begge endte med tap). Vi spilte som et lag igjen. Det var en tøff kamp, der vi måtte være fullt konsentrerte og motiverte for å vinne. Kunne vi spilt bedre? Ja, det kunne vi selv om motstanderen lagde problemer for oss, sa Mourinho.

På overtid ble hjemmelaget redusert til ti mann da José Casado fikk sitt annet gule kort i kampen.

Real Madrid har sju poeng etter fem kamper. Hovedstadsklubben er fortsatt åtte poeng bak serieleder og erkerival Barcelona.

Sent mandag kveld vant Sevilla 2-0 borte over Deportivo La Coruna. Sevilla er nummer fire på tabellen, mens Deportivo La Coruna er nummer ti.

Les mer om fotball