Ronaldo avgjorde drama i Madrid

Cristiano Ronaldo ga Real Madrid 3-2-seier over Manchester City med scoring rett før slutt. Her er han i duell med Javi García. (Foto: Felix Ordonez, Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Manchester City kjempet med ryggen mot veggen, men så ut til å få både ett og tre poeng før Real Madrid avgjorde tirsdagens drama til 3-2.

Cristiano Ronaldo scoret vinnermålet 15 sekunder før ordinær tid var ute, da han danset forbi en motspiller på hjørnet av 16-meteren og sendte i vei en dupper som overrumplet ellers strålende Joe Hart i Manchester City-målet.

Kampen var målløs i halvannen omgang, men utviklet seg til et åndeløst drama av en målfest da City to ganger tok ledelsen og var på vei mot en sjokkseier, bare for å se hjemmelaget slå tilbake nesten umiddelbart.

Chelseas 2-1-ledelse på et selvmål av Xabi Alonso i det 85. minutt ble nesten umiddelbart etterfulgt av innbytter Karim Benzemas utligning, før Cristiano Ronaldo sørget for at Real Madrid er første klubb med 100 seirer i mesterligaen etter at turneringen ble innført i 1992.

Knuste drømmer

Storspill av Joe Hart frustrerte et hjemmelag som skapte sjanse etter sjanse, og City begynte å drømme om seier da Edin Dzeko kontret inn 1-0 i det 69. minutt, få minutter etter at han ble byttet inn.

José Mourinhos menn presset videre, men blottet seg også bakover og åpnet for flere kontringer som kunne punktert kampen. Real Madrid-spillerne greide ikke å overliste Hart før de fikk hjelp. Venstreback Marcelinos skudd fra 16-meterstreken i det 76. minutt sneiet Javi García og endret retning så mye at målvakten var sjanseløs.

Chelsea hadde ikke gjort sitt. I det 85. minutt tok innbytter Aleksandar Kolarov frispark fra høyre. Xabi Alonsos forsøk på å stoppe innlegget resulterte bare i at han styrte ballen inn i lengste hjørne.

Mourinho hadde da kastet innpå Mesut Özil, Benzema og Luka Modric i jakten på poeng, og det var franskmannen som vendte seg fri og skjøt i hjørnet.

Les også: Real Madrid møter City i mesterligaen

Ivrig Ronaldo

Cristiano Ronaldo virket særlig ivrig etter å være mannen som skulle fikse Real Madrids 100. mesterligaseier, og han hadde fire avslutninger på kampens første 12 minutter.

Nærmest var han da han i det 9. minutt herjet med Vincent Kompany i feltet og kom fri, men forsøket på å skru ballen inn i hjørnet ble spolert av en strålende redning av Hart.

Siden skulle Englands landslagskeeper levere flere sterke redninger, men Ronaldo ga seg ikke. Da dommeren begynte å kikke på klokka, lyktes portugiseren til slutt.

Hart ble lurt av at en spiller foran ham dukket, og fortvilet måtte han se ballen sprette rett foran ham og fyke inn i nettet.

I samme gruppe vant Borussia Dortmund 1-0 over Ajax takket være Robert Lewandowskis mål tre minutter før slutt. Tidligere misbrukte Mats Hummels et straffespark for tyskerne.

Les flere nyheter her