Knepen seier ga United luke til City

GLAD: Wayne Rooney ble matchvinner da Manchester United slo Fulham 1-0 mandag kveld. Foto: Reuters Les mer Lukk

Wayne Rooneys matchvinnerscoring var nok til at Manchester United slo Fulham 1-0 og sikret seg tre poengs ledelse til byrival Manchester City på tabelltoppen mandag kveld.

75.000 elleville hjemmesupportere begynte å snuse på et nytt ligagull da United tok sin sjette strake ligaseier på Old Trafford mandag. Laget har ikke tapt på elleve kamper og har få vanskelige hindere i sesonginnspurten.

United hadde mange muligheter til å avgjøre kampen i annen omgang, men det ble med Rooneys 1-0 scoring like før pause.

– Tre poeng var det vi var ute etter. Vi spilte godt, men misset på noen gode muligheter. Det skuffende i dag var at vi ikke klarte å avgjøre det da vi burde, sa United-sjef Alex Ferguson til Sky Sports etter kampen.

Riise-blemme

Fulhams to norske spillere var begge involvert i baklengsmålet. Brede Hangeland kunne klarere innlegget fra Ashley Young, men feilberegnet totalt. Ballen gikk videre til John Arne Riise, som ikke maktet å gjøre annet enn å dempe den til Uniteds Jonny Evans. Midtstopperen serverte til en iskald Rooney, som banket inn vinnermålet.

– Vi fikk målet på et viktig tidspunkt. Vi ville gjerne hatt flere scoringer, men når alt kommer til alt gleder vi oss over tre poeng, sa Evans.

Mens Ryan Giggs, Danny Welbeck og Antonio Valencia misbrukte gode muligheter for United, var Clint Dempsey Fulhams største scoringstrussel. Amerikaneren testet David de Gea to ganger på kort tid, men United-keeperen fikk avverget.

Ropte på straffe

På tampen av kampen følte Fulham seg snytt for et straffespark. Dommer Michael Oliver turte ikke å blåse da Danny Murphy gikk i bakken i duell med Michael Carrick.

– Vi kunne ha sjokkert dem i dag. Hele stadion forventet at det skulle bli straffespark, sa Fulham-manager Martin Jol.

1-0-seieren kan vise seg å bli svært viktig for Manchester United, som møter Manchester City til det som med stor sannsynlighet kan bli en seriefinale på bortebane 30. april. Kommende helg tar hjemmesterke City imot Sunderland, mens United reiser til bortekamp mot Blackburn.

– Vi må holde konsentrasjonen og fortsette å plukke poeng. Vi har vært gode på bortebane, og hjemme forventer vi alltid tre poeng, sa Evans.

Les flere nyheter