Kroppsbygger solgte dopingmidler for 3,2 millioner

Kroppsbyggeren som solgte dopingmidler for 3,2 millioner kroner er dømt til fengsel i 20 måneder. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

En 36 år gammel kroppsbygger er dømt til 20 måneders fengsel for å ha solgt anabole steroider for en samlet verdi på over 3,2 millioner kroner under disk i en butikk i Oslo.

Da politiet slo til i februar for snart fem år siden, fant de 65.000 dopingtabletter, 720 ampuller og 200 glassbeholdere med anabole steroider, og 187.000 kroner skjult i en sko og en plastbøtte, skriver Aftenposten.

Den tidligere kroppsbyggeren tilsto alt han nå er dømt for straks han ble pågrepet og innrømmet også at pengene kom fra kriminelle handlinger.

Les også: Mener dopingproblemet er løst

Politiinspektør Anne Karin Blanck, fungerende seksjonssjef ved arrest- og påtaleseksjonen i Oslo politidistrikt, sier at det har tatt altfor lang tid å få denne saken opp for domstol.

– Etterforskningen ved enheten for organisert kriminalitet tok to og et halvt år, så ventet vi 15 måneder på labtester fra Kripos, før saken ble oversendt Oslo tingrett i august 2010. Det er uheldig at noen må vente nesten fem år før de får en dom, sier Blanck.

Les også: Flere nordkoreanere var dopet

I dommen heter det at selv om dette er 36-åringens fjerde dom, slapp han billig unna fordi politiet hadde somlet i årevis uten en gang å komme opp med en forklaring.

Den 36 år gamle mannen er nå dømt til 20 måneders fengsel, men slipper med å sone de seks månedene Oslo tingrett gjorde ubetinget.

Les også: Innrømmer bruk av doping


Les flere nyheter her