Nybakt mamma tok NM-gull

35-åringen ble Norgesmester: Anne Margrethe Hausken Nordberg. Foto: Linn Therese Syvertsen, Sportmedia/SCANPIX HANDOUT Les mer Lukk

Anne Margrethe Hausken Nordberg ble norsk mester i nattorientering bare fire måneder etter at hun ble mamma til lille Tarjei.

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg løp i dag. Det fløt bra hele veien, og det er et av de aller beste nattløpene jeg har prestert noensinne, sa Hausken etter å ha sikret NM-gullet.

Det var fire løpere som gjorde opp om gullet på Tjølling travbane utenfor Larvik, men veteranen fra Karmøy var det ingen som kunne gjøre noe med.

– På vei inn til siste post skjønte jeg at det kom til å gå min vei, sa 35-åringen strålende fornøyd.

Hun henviste Bodil Holmstrøm, Marianne Andersen og Tone Wigemyr til plassene fra to til fire. Det ble gullmedalje nummer fire på like mange år på henne i nattorienteringssammenheng.

I herreklassen ble det ekstra moro for Ulf Forseth Indgaard fra Frol. Han løper sin annen sesong i seniorklassen, og løp seg inn i gullkampen for alvor, da Hausken Nordbergs ektemann, Anders Nordberg, gjorde en stor feil på den siste runden.

Indgaard tok vare på den sjansen han fikk og sikret gullet – det første han har vunnet i seniorklassen.