Petter ikke klar for ferie

Petter Northug endte på andre plass på fredagens 3,3 km i klassisk stil under de avsluttende verdenscuprennene. (Foto: Anders Wiklund / SCANPIX) Les mer Lukk

VM-kongen Petter Northug er ikke klar for hvile. Noen ferie før juli er det ikke snakk om.

Fredag tok han 2.-plassen i prologen i Falun og overtok ledelsen i sammendraget i verdenscupfinalen i langrenn.

Han gir seg ikke der.

Det blir full fart med skirenn og trening både ut denne måneden og den neste.

– Jeg kobler ikke ut før i juli. Det er da jeg pleier å ha ferie. Da er det heller ingen samling. Men selv om jeg har ferie blir det trening, selv om det kanskje blir bare én økt om dagen. Kroppen min er ikke skapt for 14 dager med hvile. Jeg er nødt til å røre på meg, sa Northug etter at han fått noen minutter med ro etter den tøffe Tour-prologen i Falun.

Tøft

Flere sterke skiløpere fikk det tøft i den harde løypa med snø i luften og løs snø i sporet. Selv jernmannen Northug merket kjøret.

– Jeg var veldig stiv jeg også, og det var så vidt at jeg kom opp den lange moten. Da skulle jeg ønsket at det var over. Det var skikkelig tøft i dag. Jeg følte meg aldri bra underveis.

Northug forsøkte å åpne rolig.

– Mot slutten fikk jeg høre at jeg tok inn mot russerne, men jeg hadde ikke nok krefter til å ta inn Tsjernousov.

Ilja Tsjernousov vant med et par små sekunder.

Etter to 2.-plasser skal det godt gjøres om ikke Northug tar hjem seieren i verdenscupfinalen. De som ligger nærmest foran de to siste etappene er de svenske sprinterne Emil Jönsson og Jesper Modin. De har neppe noen sjanse til å hevde seg i sammendraget med tanke på de to løpene som gjenstår.

Ikke lei

Dario Cologna har allerede avgjort verdenscupen. Northug kjemper om 2.-plassen i sammendraget til tross for at sesongen ikke ble som ventet med tanke på alle sykdomsperiodene han har vært igjennom.

– Jeg gir meg ikke før det er over på søndag. Jeg føler at jeg er på plussiden etter som jeg dessverre ikke fikk med meg første del av sesongen. Verdenscupen var uansett ikke noe mål for meg denne sesongen. VM var viktigst. Et VM i Oslo kommer bare én gang i livet, sa Petter Northug.

Der fikk han tilnærmet full klaff med tre gull og to sølv.

Det skal godt gjøres om han ikke vinner verdenscupfinalen også.

Da får vi godta et Dario Cologna tok pokalen som bevis på at han vant verdenscupen sammenlagt. (©NTB)