- Flaut å være norsk

FÅR KRITIKK: Petter Northug var ikke blid etter at han hadde gått ut av kvalifiseringen før finalen i sprint under verdenscuprennet i Davos i Sveits søndag ettermiddag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Vegard Ulvang mener det er på høy tid at noen irettesetter Petter Northug.

Tidligere skiess Vegard Ulvang mener Norges skiforbund nå må ta tak i Petter Northug.

Northug er bøtelaget av det internasjonale skiforbudent (FIS) fordi han kom for sent til blomsterseremonien etter lørdagens fellesstart.

- Nordmennene bør forstå at vi må akseptere at russerne var best. Unnskyldninger passer dårlig. Det er flaut å være norsk når man ser dette, sier Vegard Ulvang til adressa.no.

Northug ble slått av russeren Maxim Vylegzjanin på oppløpet lørdag, men mente sporet var for løst og at han hadde vunnet om det var like forhold.

- Fredet av ledelsen

Tidligere toppløper Thomas Alsgaard mener Petter Northug er fredet av landslagsledelsen, og får gjøre akkurat som han vil til enhver tid. Northug kom for sent til blomsterseremonien etter lørdagens fellesstart. Dermed mistet han også en del av premiepengene han vant.

– Noen må ta tak og sette ham (Northug) på plass. Landslagsledelsen må gjøre det klart for Northug at slik oppførsel ikke aksepteres, men det er det ingen som tør per dags dato, sa Thomas Alsgaard til NRK.

Vegard Ulvang, som er leder i langrennskomitéen i FIS, sier til adressa.no at han støtter kritikken mot Northugs ledere.

- Det er ikke noe poeng for meg å være noe sjuende far i huset, men det er riktig at Petter Northug bør bli korrigert og det bør han bli av Norges skiforbund og sine ledere.

Skylder på FIS

Sportslig leder for langrennsherrene, Vidar Løfshus, legger i et intervju med NRK skylden over på Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han mener forsinkelsen blant annet skyldtes at det ikke var egne skifterom i målområdet i La Clusaz. NRK-ekspert Alsgaard kjøper imidlertid ikke argumentene til Løfshus.

– Jeg blir litt skuffet når jeg ser intervjuet med Løfshus. Det virker ikke som noen verken vil eller tør å ta tak i Northug. Han får lov til å gjøre akkurat som han vil hele tiden, og det tror jeg kan være farlig på sikt, mener Alsgaard

Denne kritikken avvises imidlertid av landslagstrener Morten Aa Djupvik.

– Vi har et sett med spilleregler. Petter forholder seg til akkurat de samme reglene som de andre landslagsløperne, sier Djupvik til NRK, før han avkrefter at landslagsledelsen er for snille med Northug. Ifølge landslagstreneren var Northug kald og sliten etter målgang lørdag, og trengte litt ekstra tid på å komme seg dit. På spørsmål om hvorfor Northug trengte lengre tid enn de øvrige løperne foran blomsterseremonien, svarte Djupvik følgende:

– Han har stor kropp.