McEnroe begeistret over maratonkamp

John McEnroe feirer Wimbledon-seieren over Bjørn Borg den 4. juli 1981 (Foto: Adam Stoltman, AP) Les mer Lukk

Det er ikke bare tilskuere og TV-seere som lot seg begeistre over den vanvittige tenniskampen på Wimbledons bane 18 onsdag.

Duellen mellom Nicholas Mahut og John Isner har strukket seg over 10 timer. Det ble avbrutt onsdag kveld ved stillingen 59-59 i femte sett.

– Dette er den beste reklamen vi noensinne har hatt i vår sport, og dette er større enn den spektakulære finalen mellom Roger Federer og Rafael Nadal, skriver McEnroe på BBCs nettsider.

Tennislegenden John McEnroe spilte selv maratonkamp mot Jimmy Connors i 1982. Han hadde også et klassisk tiebreak mot Bjørn Borg i Wimbledon-finalen i 1980, en kamp som varte tre timer og 53 minutter, og McEnroe tapte.

Amerikaneren er imponert over den fysiske og psykiske belastningen spillerne i årets maratonkamp har taklet.

– Det er utrolig at de to spillerne stadig orker å stå oppreist. Isner så ut som om han var segneferdig, og likevel hadde han viljestyrke til å fortsette, sier McEnroe.

Se ABC TV: Tidenes lengste tenniskamp

Han vil flytte kampen til centre court, men det ser ut til at kampen starter igjen på bane 18. Kampen tar til igjen tidligst 16.30 torsdag ettermiddag. Begge spillerne trenger hvile.

– Dette er fantastisk og vidunderlig, men nå har de brutt alle rekorder og det bør være en grense (for hvor lenge de skal spille), sier legenden.

51 år gamle McEnroe vant sju Grand Slam-titler. I Wimbledon vant han tre ganger (1981, 1983 og 1984). (©NTB)