Armstrong slapp med skrekken

Lance Armstrong gikk ned i en massevelt. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Åtte sting under venstre øye og en kraftig forslått albue sendte en hardt prøvet Lance Armstrong (38) ut av sykkelrittet Tour of California natt til fredag.

Amerikaneren gikk ned i en massevelt tidlig på femte etappe torsdag. Flere ryttere, deriblant fjorårsvinner og lagkamerat Levi Leipheimer var innblandet i velten, men de fleste syklet videre.

Les også: Armstrong til sykehus etter velt

Det gjorde også Armstrong, men kort tid etter å ha blitt sjekket av rittets legebil, sto den sjudobbelte Tour de France-vinneren av sykkelen og satte kursen mot nærmeste sykehus.

Veteranen, som ødela deler av Tour-forberedelsene i fjor med kragebeinsbrudd, fryktet en brukket albue.

– Jeg forsøkte å sykle videre, men øyet mitt var så hovent at jeg slet med synet. Og smertene i albuen gjorde det umulig å holde fast i styret, sa Armstrong.

Ved sykehuset ble det tatt røntgen, og ingen brudd ble funnet.

– Det er en lettelse. Nå venter et par dager for å komme til hektene, så vil jeg være tilbake på sykkelen så raskt som mulig.

Også Cervélo-rytter Heinrich Haussler, som vant en etappe i fjorårets Tour de France, veltet og måtte bryte. Han slo seg i det samme kneet som forårsaket en svært treg sesongstart for tyskeren.

Lance Armstrong opplevde en svært intens dag. Bare timer før han veltet, ble krasse beskyldninger om omfattende og systematisk dopingmisbruk rettet mot den amerikanske superstjernen og hans medhjelpere av tidligere lagkamerat Floyd Landis.

Armstrong avviste beskyldningene og kalte påstandene «bullshit».

David Zabriskie mistet ledertrøyen i Tour of California til Michael Rogers da australieren knep fire bonussekunder i spurten på femte etappe. Det slovakiske stjerneskuddet Peter Sagan vant etappen.

Rittet avsluttes natt til mandag norsk tid. (©NTB)