Armstrong til sykehus etter velt

Lance Armstrong er sendt til sykehus for undersøkelser etter velt i Tour of California torsdag. Foto: Scanpix/Reuters. Les mer Lukk

Lance Armstrong ble sendt til sykehus for røntgenundersøkelse etter at han veltet under torsdagens etappe i Tour of California på sykkel.

En rekke ryttere gikk i bakken tidlig på 5. etappe. I tillegg til Armstrong deiset Chechu Rubiera, Levi Leipheimer Bernhard Eisel, Stuart O’Grady, Tony Martin, Jakob Fuglsang, Jeremy Hunt, Paul Mach, Lars Ytting Bak og Barnard Van Ulden i asfalten.

Alle rytterne kom seg tilbake på sykkelen, men Armstrong og O’Grady ga seg tidlig. Flere fikk legebehandling.

Lagleder Johan Bruyneel bekreftet på Twitter at Armstrong er sendt til sykehus. «Jeg beklager å måtte melde om en stor krasj der Chechu og Lance var involvert. Lance måtte bryte, og dro til sykehuset for røntgenundersøkelser», skrev Bruyneel.

I fjor veltet Armstrong og brakk kragebeinet i april. Det satte ham tilbake til Tour de France. Likevel ble det tredjeplass sammenlagt.

Nytt beinbrudd vil etter alt å dømme sende Armstrong hodestups ut av sammenlagtkampen i år. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men Armstrong bryter ikke etapperitt i mai måned dersom han ikke frykter bruddskade.

Le Tour starter i Rotterdam 3. juli. (©NTB)