Sullands herlige revansj

VANT: Linn Jørum Sulland og Larvik er cupmestere. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pLinn Jørum Sulland tok en herlig revansj da hun scoret 12 mål og førte Larvik til utklassingsseier i NM-finalen mot Byåsen.</p

Før onsdagens finale sto Sulland og så de norske medaljevinnerne fra VM motta en ekstra hyllest for innsatsen med landslaget. På banen viste storskytteren at hun burde hatt en av plassene i Norges VM-tropp.

Larvik knuste til slutt Byåsen 33-22 i den sjette cupfinale på rad mellom de to lagene. Det var vestfoldklubbens 10. NM-tittel.

For Sulland startet oppvisningen allerede fra kampens første minutt. Hun prikket inn den første scoringen fra distanse, og 25-åringen fulgte opp med ytterligere sju scoringer før pausen. Tre av dem satte hun inn fra sjumetersmerket.

De første minuttene etter hvilen fortsatte Sulland i samme spor. Larviks nummer 15 var høyt og lavt, scoret på både straffer og fra kantposisjon i undertallsspill. Hun sto lenge for over halvparten av Larviks scoringer, og stoppet ikke før hun hadde satt inn tolv baller i nettet til trønderne.

– Jeg har ventet lenge på å få spille håndball igjen, og det var utrolig deilig å lykkes, sa Sulland til NTB etter å ha mottatt sin første NM-tittel som spiller.

Opptur

Sulland var med i Norges bruttotropp foran VM i Kina, men et virus satte henne ut av spill store deler av høsten. Da den endelige troppen skulle velges ut var hun friskmeldt, men landslagssjef Thorir Hergeirsson mente Sulland ikke var tilbake i godt nok slag. Dermed vraket han den venstrehendte bakspilleren.

Onsdag revansjerte den tidligere Stabæk-spilleren seg grundig, og var banens gigant i en finale med ni norske VM-spillere. Fortjent nok ble hun kåret til banens beste spiller.

– Det var selvfølgelig gøy å vise at jeg kan prestere så godt på så høyt nivå, sa Sulland, som har lagt vrakingen bak seg og velger å se framover.

– Det var ikke min jobb å ta ut laget til VM. Nå skal jeg bare jobbe hardt for å være med i neste mesterskap.

Neste års EM går i Norge og Danmark.

Under pari

For Byåsens del ble ellevemålstapet langt under det trønderne hadde ventet seg.

– Jeg er egentlig ikke så veldig skuffet. Vi fortjente å tape denne kampen. Første omgang var OK, men i annen var nivået vårt så dårlig at vi nesten begynte å le av oss selv. Vi skjøt på dårlige muligheter og løp ikke skikkelig tilbake da vi mistet ballen, oppsummerte landslagskanten Camilla Herrem for NTB.

Hun håper på bedre takter i seriekampen mot samme motstander til våren.

– Vi får prøve å ta dem i serien. Dette var vår verste kamp på lenge.

Byåsen-trener Geir Oustorp var også oppgitt etter finalen.

– Vi gjorde enkle tekniske feil som gjorde det altfor lett for Larvik. Jeg mener at ingen av spillerne våre presterte på det nivået som kreves hvis vi skal slå Larvik, sa Oustorp. (©NTB)