Nederlandsk profflag vil ha Wilmann

ØNSKET: Syklisten Frederik Wilmann (24) er på ønskelisten til det nederlandske profflaget Skil-Shimano. Her sammen med Edvald Boasson Hagen (t.h.) under NM i sykling 2008. Les mer Lukk

<pDet nederlandske profflaget Skil-Shimano bekrefter at det ønsker å signere syklisten Frederik Wilmann (24).</p

Wilmann har vært i Amsterdam for å besøke kontinentallaget, og lagledelsen innrømmer at 24-åringen er ønsket på Skil-Shimano.

– Frederik er en syklist vi liker. Han er et talent i bakkene, og det er det vi trenger for å gjøre laget komplett. Vi har manglet en sammenlagtrytter i de store løpene, og vi ønsker å bygge et lag rundt ham, sier sportsdirektør Rudie Kemna til Adresseavisen.

Wilmann sykler for det norske laget Joker-Bianchi, men kan bli klar for Skil-Shimano denne uken.

– Vi håper på å få kontrakten på plass i løpet av noen dager, og at vi kan begynne å jobbe sammen fra neste sesong. Hos oss vil Frederik få egne sjanser til å få resultater, selv om han også må finne seg i å være hjelperytter innimellom, sier Kemna.

Wilmann sier det frister å gå til Skil-Shimano.

– Det er ingen hemmelighet at det er kontakt mellom meg og dem, og jeg tror Skil er et veldig godt lag for meg med tanke på å ta neste steg og utvikle meg videre. Jeg vil få sjanser der som jeg ikke ville fått i andre lag, og muligheten til å få kjøre i store løp. Men jeg har ikke skrevet under på noe ennå, sier Wilmann til Adresseavisen. (©NTB)