Festfotball i Kristiansand

Moldes Pape Pate Diouf setter inn 2-1 ledelse til bortelaget mot Start i en kamp hvor begge lagene vertet opp med storspill. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pStart og Molde inviterte fotballsugne tilskuere på angrepsfest mandag. Men en vinner fikk toppkampen ikke. Det endte 2-2 i Kristiansand.</p

Og det kan bare beskrives som rettferdig. Begge lag leverte flott angrepsfotball, skapte sjanser i fleng og hadde vært verdige vinnere. Delte poeng betyr at Molde er oppe på annenplass, sju poeng bak Rosenborg.

Start følger på plassen etter, med ett poeng mindre. At de to lagene kjemper i toppen er mye på grunn av effektive spisser. Og mandagens kamp var virkelig en arena for spissene.

I løpet av de første fire minuttene hadde begge lag spilt seg fram til to store målsjanser. Derfor overrasket det ingen da det smalt for første gang etter 18 minutter. Geir Ludvig Fevang ble lekkert spilt fram av Petter Bruer Hansen, og trillet enkelt inn 1-0 for vertene.

Diouf til Diouf

Men Molde svarte umiddelbart. Sekunder var gått før Pape Pate Diouf viste seg fram. Moldes toppscorer Mame Biram Diouf hadde brent fire store sjanser, men noterte en målgivende pasning med framspillet til navnebroren. Pape Pate Diouf var kald og satte ballen under Kenneth Høie i Start-målet.

Dermed var det status quo på sørlandsgresset. Og angrepsfesten fortsatte. Like etter hvilen var Pate Diouf frampå igjen. Med et hodestøt sikret han seg sitt fjerde mål for sesongen.

Hulsker kokte over

Her koker det over for Bernt Hulsker som fikk gult kort for en forseelse. Dommen belønte Start-spilleren med rødt kort.

Men Start lot ikke kalddusjen ødelegge hjemmefesten. En elegant hælflikk fra unggutten Mats Stokkelien banet vei for Bernt Hulsker, som enkelt ordnet 2-2 og poengdeling. På tampen av kampen kokte det imidlertid over for Hulsker, eliteseriens toppscorer.

Etter en korrekt avblåsning for hands, raste nemlig Hulsker mot dommeren. Måljegeren sluttet ikke før han var vist av banen til en tidlig dusj.

– Det kokte over for meg. Det var tullete og jeg må regne med å få litt kjeft for dette, sa Hulsker til TV 2. (©NTB)