United må spille i hvitt

IKKE FØRSTE GANG: Slik blir det i Roma i kveld. Barcas Lionel Messi i den klassiske røde og blå trøye mens United, her med Tevez og Park, vil spille i hvitt. Her fra lagenes møte i Champions League i Barcelona i 2008. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pManchester United er bortelag i mesterligafinalen mot Barcelona, og må spille i hvitt.</p

Roma (NTB-AP): Manchester United er bortelag i mesterligafinalen mot Barcelona, og må spille i hvitt.

For første gang må United onsdag spille som bortelag i en mesterligafinale. I praksis betyr det at laget må ikle seg hvite drakter, mens den sedvanlige røde drakten må legges igjen i garderobeskapet.

ABC Nyheter vil følge kampen live med sendestart klokken 20.30.

Sir Alex Ferguson brøt ut i latter da han på pressekonferansen dagen før finalen ble gjort oppmerksom på at forrige lag som spilte i hvitt mot Barcelona tapte 6-2. Journalisten hintet til overkjøringen av Real Madrid i begynnelsen av måneden

– Det var ikke et tap, det var en total tilintetgjørelse, humret Ferguson som er kjent for å ikke ha det beste forholdet til Madrid-klubben.

United-manageren mener draktene ikke har noe å si for kampbildet.

– Barcelona er hjemmelag og spiller i hjemmedrakt. Det er vi fornøyde med, for vi er veldig glade i hvitt. Og husk: vi er bedre enn Madrid, sa Ferguson.

Skotten minnet pressen om at United spilte i hvitt også forrige laget møtte Barcelona i en europacupfinale i 1991. Den gang vant United cupvinnercupen 2-1 over katalanerne. (©NTB)