Mourinho på spillerjakt

Gulltrener José Mourinho er på spillerjakt. Her sammen med stjernespilleren Luis Figo.  Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pJosé Mourinho gjør alt for å beholde Zlatan Ibrahimovic. Inter-treneren vil også styrke stallen slik at Milano-laget kan kjempe om mesterligatrofeet.</p

Serie A-tittelen ble hanket inn i helgen, men Mourinho er skuffet over at Inter ble sendt ut allerede i mesterligakvartfinalen av Manchester United. Neste sesong vil portugiseren vinne hjem det gjeveste trofeet i Europa.

– Jeg tror «Ibra» blir værende hos oss. Med ham og disse tre spillerne (som vi vil hente) blir vi mye bedre. Vi trenger ham. Samtidig trenger vi å hente typer som vi ikke har fra før, sier Mourinho.

Inter har ikke vunnet den gjeveste E-cupen siden 1965.

– I forsvar har vi spilt ok, men på midtbanen trenger vi kvantitet og kvalitet. Vår midtbane har gjort det utmerket, men vi trenger mer. Spesielt ettersom tempoet i mesterligaen er mye høyere, sier portugiseren.

Mourinho hadde stor suksess med 4-3-3-systemet i Chelsea, men etter en treg start i Inter skiftet han til 4-3-1-2. Portugiseren ønsker mer fleksibilitet. Denne sesongen har han stort sett spilt de samme fire i Javier Zanetti, Sulley Muntari, Esteban Cambiasso og Dejan Stankovic.

– Vi har brukt den samme midtbanen hele sesongen. Dersom en av dem har vært ute har det vært vanskelig. Dersom jeg ønsker å bruke en treer på midten, trenger jeg spillere som kan gå inn og spille i et slikt system, sier den tidligere Porto-treneren. (©NTB)