Ronaldo ga svar på tiltale

HELTEN: Cristiano Ronaldo gratuleres av Wayne Rooney med sitt vinnermål da Manchester United ble første engelske lag som har slått Porto borte. Les mer Lukk

<pCristiano Ronaldo svarte kritikerne med et praktmål da Manchester United tok seg videre i mesterligaen med 1-0 over Porto på bortebane onsdag.</p

Ronaldo og resten av United-spillerne har måttet tåle en del kritikk i det siste.

Hjemme i England ble det bare 2-2 mot Porto, mens prestasjonene i serien ikke har vært helt glitrende, til tross for at det er blitt to strake seirer.

Måtte tåle piping

– Ronaldo må bevise at han er verdens beste fotballspiller, var den klare beskjeden fra manager Alex Ferguson før onsdagens mesterligakamp.

Og sjefen fikk raskt svar fra Ronaldo. Seks minutter ut i oppgjøret ladet nemlig portugiseren kanonen og hamret ballen i nettaket bak en forfjamset Helton i hjemmemålet.

24-åringen leverte en god kamp og var drivkraften i Uniteds offensive spill. Fra tribunen måtte han imidlertid tåle piping og skjellsord kampen gjennom. Ronaldo spilte nemlig for rivalen Sporting tidligere i karrieren, og slikt blir ikke glemt i havnebyen Porto.

Store sjanser

Det fantastiske langskuddet ga United ledelsen i kampen om avansement til semifinalen, men spenningen levde for fullt helt til siste spark. Porto nektet å gi opp på eget gress og rullet opp flere flotte angrep.

Edwin van der Sar gjorde imidlertid en god kamp i United-buret, og nektet Cristian Rodriguez, Lizandro Lopez og de andre Porto-spillerne nettkjenning.

Men heller ikke United var fornøyd med uttellingen. De røde djevlene skapte mye framover, men hadde ikke marginene med seg i de avgjørende øyeblikkene. Nemanja Vidic klarte blant annet å blåse ballen over et åpent mål fra femmeteren like før hvilen.

Likevel kunne Alex Ferguson og co. konstatere at oppdraget var utført. United er klare for semifinale i mesterligaen for tredje år på rad.