Liverpool mot avansement

MOT KVARTFINALE: Yossi Benayoun jubler for kampen eneste scoring i Madrid. Målet gav Liverpool et meget godt utgangsgpunkt for avansement til mesterligaens kvartfinale. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pLiverpool har semifinalebillett i mesterligaen i sin hule hånd etter å ha slått Real Madrid 1-0 på bortebane onsdag.</p

Kveldens resultater i mesterligaen  

Real Madrid-Liverpool 0-1

Chelsea-Juventus 1-0

Villareal-Panathinaikos 1-1

Sporting-Bayern München 0-5

Madrid (NTB-AFP): Det var en aldri så liten bragd Liverpool sto for. Real Madrid har nemlig bare tapt en eneste kamp på hjemmebane denne sesongen. 7. desember i fjor vant Sevilla 4-3.

Serietoeren i Spania hadde faktisk ni strake seirer på samvittigheten før de fikk besøk av Liverpool, som har vært langt mer ustabil den siste tiden.

Yossi Benayoun ble stor helt for gjestene da han fikk stå merkelig alene foran mål og nikke inn et godt slått frispark fra Fabio Aurelio åtte minutter før slutt. Scoringen kan bli gull verdt når Real Madrid kommer på besøk til alltid vanskelige Anfield om to uker.

– Vi jobbet veldig hardt, og vi scoret et veldig fint mål, sa Liverpool-manager Rafa Benitez.

Før kampen raste ryktene om at Benitez var i ferd med å få sparken. Han ville ikke berolige dem som er usikre på hans framtid.

– Jeg ville bare konsentrere meg om kampen. Jeg ble overrasket over det som ble hevdet, men tenkte ikke på annet enn å vinne her, var alt han ville si.

Les også: Burde vunnet mer

Real-nedtur

Både Fernando Torres og Xabi Alonso testet Reals keeper Iker Casillas i første omgang, uten å lykkes. For hjemmelaget var det Arjen Robben som kom til kampens største sjanse da han fyrte av en hardt skudd som Pepe Reina så vidt fikk slått i tverrliggeren i det 71. minutt.

Kanskje fortsetter Liverpool-marerittet for nederlenderen som to ganger tidligere har møtt mesterligaveggen i Liverpool, da som Chelsea-spiller i semifinalen.

– Vi ønsket å score et par mål foran returkampen, men Liverpool spilte sitt spill og var veldig solide i forsvar. Det burde blitt 0-0, for det var veldig få sjanser, men så scoret de på en dødball, sa Real-trener Juande Ramos.

Gerrard tilbake

Liverpools kaptein Steven Gerrard var tilbake for Merseyside-laget etter en lyskeskade, men startet på benken for et spanskpreget Liverpool Football Club. Keeper Reina, Albert Riera, Alonso, Torres og Alvaro Arbeloa er alle fra Spania.

Også Real Madrid framsto svært internasjonalt. Kun Sergio Ramos, Casillas og kaptein Raul spiller på hjemmebane i den spanske hovedstaden.

Gerrard fikk bare to minutter på banen, men kunne juble for et stort skritt mot en ny semifinale for mesteren fra 2005.

I begynnelsen av kampen styrte Real det meste, men Liverpool holdt buret rent og kontret ved hjelp av farten til Torres. Han fikk også Liverpools første store sjanse etter 20 minutter, men ble nektet nettsus av landslagskollega Casillas. Torres ble byttet ut etter en time og måtte nok en gang gå målløs av Bernabeu, der den tidligere Atlético Madrid-spilleren aldri har scoret.

– Han skadet ankelen i begynnelsen av kampen. Jeg byttet ham ut for sikkerhets skyld, sa Benitez. (©NTB)