To medaljevinnere i OL dopingtatt

Medaljevinnerne i slegge under OL i Beijing. Nå er Vadim Vadim Deviatovskij (til venstre) og Ivan Tsikhan (til høyre) dopingtatt. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pDen internasjonale olympiske komiteen (IOK) gir to hviterussiske sleggekastere en ekstra sjanse til å bevise at de er uskyldige i doping.</p

Vadim Deviatovskij og Ivan Tsikhan vant sølv og bronse i sleggekonkurransen i OL i Beijing. De skal ha avgitt positive dopingprøver på testosteron. Nå har disiplinærkomiteen i IOK som består av Thomas Bach, Denis Oswald og Gerhard Heiberg, behandlet saken, men foreløpig er det ikke tatt noen avgjørelse om hva som skal skje med de to.

«Disiplinærkomiteen til IOK har gitt de to hviterusserne utsatt frist til 17. oktober med å komme med ytterligere informasjon som kan bevise at de ikke er skyldige. IOK kommer til å ta en avgjørelse i saken med en gang den tilleggsinformasjonen de to hviterusserne skal levere er analysert», heter det i en uttalelse fra disiplinærkomiteen.

Også padleren Adam Seroczynski fra Polen får denne ekstrasjansen til å renvaske seg. Han ble nummer fire i K2 på 100 meter i Beijing-OL. Hans sak kommer til å bli avgjort 8. oktober.

Dersom de to hviterussiske sleggekasterne blir tatt for doping, ligger 31 år gamle Deviatovskij veldig dårlig an. Han sonet en dopingdoping på to års utestengelse fra 2000 til 2002, og dersom han blir tatt igjen, risikerer han utestengelse på livstid. (©NTB)