Storspill av Brann

 
<pDrømmestart i UEFA-cupen.</p

Brann sliter i eliteserien, men hadde tydelig lagt problemene bak seg da det spanske topplaget Deportivo la Coruña, som åpnet serien i Spania med å slå Real Madrid, kom til Bergen for å spille om en plass i UEFA-cupens gruppespill torsdag.

Bergenserne, anført av en svært opplagt Erik Huseklepp, valset nemlig over spanierne i første omgang og viste klasse med godt overgangsspill.

– Brann hadde mye bedre rytme i spillet sitt enn oss. Vi hadde ikke god nok innstilling til denne kampen. Vi ga vekk mye rom til Brann. De kunne fort ha scoret flere mål enn to, sa en imponert Deportivo-trener Miguel Angel Lotina ifølge bt.no etter kampen.

«Skuffet» Mjelde

Overraskende nok tok Brann gjestene på farten. Og det var nettopp tempo som resulterte i 1-0 da Deportivo-keeper Daniel Aranzubia slurvet på et utspill i det 20 minutt.

Erlend Hanstveit fikk ballen på en fin gjennomløping og ble revet ned inne i feltet. Faktisk så voldsomt at drakten hans revnet. Olafur Örn Bjarnason var sikker fra straffemerket.

Brann fortsatte å produsere sjanser på løpende bånd. Og sju minutter før pause la Jan Gunnar Solli på til 2-0 på en kanon fra 20 meter. Aranzubia var på ballen, men klarte ikke å forhindre at Brann doblet ledelsen.

Og det kunne fort blitt enda mer – null. Brann hadde nemlig nok av sjanser til å øke ledelsen.

– Vi treffer bra med det vi har planlagt og vi er drivende gode i perioder. Jeg hadde sett for meg at vi kunne slå Deportivo, og kanskje slå de mer enn ett mål, men jeg hadde kanskje ikke sett for meg at jeg sto her nå etter å ha vunnet 2-0 og er litt skuffet, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til NRK.

8777 tilskuere fikk se at Brann sto distansen ut i griseværet og skaffet seg et ypperlig utgangspunkt foran returoppgjøret i Spania om to uker. Sammenlagtvinneren går videre til UEFA-cupens gruppespill. (©NTB)

Kampfakta:

Brann – Deportivo La Coruña (Spania) 2-0 (2-0)

8777 tilskuere

Mål: 1-0 Olafur Örn Bjarnason (str. 20), 2-0 Jan Gunnar Solli (37).

Dommer: Johan Verbits, Belgia.

Gult kort: Rodolph Austin, Arman Björnsson, Brann. Alberto Lopo, Juan Rodriguez, Sergio Gonzalez, Andrés Guardado, Cristian, Deportivo.

Brann (4-4-2): Kenneth Udjus – Bjørn Dahl, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit – Jan Gunnar Solli (Cato Guntveit fra 87.), Rodolph Austin, Gylfi Einarsson (Tijan Jaiteh fra 73.), Petter Vaagan Moen – Erik Huseklepp (Robbie Winters fra 90.), Armann Björnsson.