Hansen skjønner ingenting

Nedturen fra mandagens bronsemedalje er voldsom, sier Tony André Hansen etter at hesten hans testet positivt for doping. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pTony André Hansen stiller seg uforstående til hvordan hesten hans, Camiro, har avgitt positiv dopingprøve.</p

– Jeg er sjokkert, og har ingen forklaring på hvordan hesten kan ha testet positivt på dette stoffet, sa Hansen da han hadde et kort møte med pressen torsdag kveld.

– Han ble ikke smurt inn med noe som helst i forkant av konkurransen, hevdet han.

Camiro testet positivt på Capsaicin, et chiliderivat som kan smøres på for både å virke smertestillende, og å gjøre hestens forbein hypersensitive.

– Jeg håper jeg ikke blir framstilt som juksemaker, for jeg har ikke jukset, sa Hansen, som ble utestengt fra den individuelle konkurransen torsdag.

Absurd

Hestens B-prøve skal analyseres i helgen, og er den også positiv, vil Norge sannsynligvis bli fratatt bronsemedaljen fra lagkonkurransen.

En av de norske som fikk delta i den individuelle konkurransen, Morten Djupvik, sa at det norske laget vil anke avgjørelsen hvis B-prøven er positiv.

– Det er absurd. Jeg er sikker på at vi vant medaljen på lovlig måte. Hvis B-prøven viser seg å være positiv, kommer vi til å anke. Vi vil forfølge denne saken så langt vi kan, sa Djupvik.

Hansen selv var bare trist.

– Det er selvsagt en ganske tøff opplevelse, og nedturen fra mandagens konkurranse er voldsom. Nå gjelder det bare å samle seg og finne ut hva som egentlig er skjedd, sa Tony André Hansen. (©NTB)


Les mer om Sommer-OL på Startsiden