Innfridde - tok VM-gull

Arkivfoto: Scanpix. 
<pAnne Margrethe Hausken tok sin første VM-tittel i karrieren da hun vant sprinten i orienterings-VM i Tsjekkia søndag.</p

Hausken var den store forhåndsfavoritten etter å ha overbevist i verdenscupen i år. Og med tiden 12,42 leverte hun som forventet. Finske Minna Kauppi var ni sekunder bak. Svenske Helena Jansson sikret en helnordisk pall.

– Fy søren så deilig dette er. Dette har jeg jobbet hardt for. Jeg er helt uendelig ufattelig fornøyd, sa Hausken til NTB like etter målgang.

Krevende

Halden-løperen har aldri vært bedre enn på annenplass i VM tidligere, men søndag var hun endelig øverst på podiet. Etter en hard løype kunne hun puste lettet ut.

– Det var en veldig krevende løype. Jeg kjenner han som laget løypa her og jeg vet at han elsker å gjøre det vanskelig. Det merket vi allerede fra start, sa Hausken.

– Det var bare å håpe at man gjorde det rette, sa hun.

Til tross for imponerende resultater i verdenscupen var det ikke en selvsikker Hausken som stilte til start i tsjekkiske Olomouc.

Fortjent

– Jeg visste at i dag kunne jeg bli verdensmester. Jeg tvang meg selv til å smile på startstreken, for da får jeg roen. Det var bare å puste tungt. En ting er å være favoritten, men en annen ting er å innfri.

– Det er mange som løpet veldig bra, og man får ingen ting gratis her. Men jeg føler at jeg fortjente å vinne, sa verdensmester Anne Margrethe Hausken til NTB.

Tidligere i karrieren har hun to sølv fra VM i 2005 (sprint og stafett). Hun har også to gull fra EM tidligere i år (sprint og langdistanse) (©NTB)