Beltran risikerer fem års fengsel

Beltran blir geleidet ut iført håndjern etter han ikke besto dopingtesten fredag.  Les mer Lukk

<pFrankrikes strenge antidopinglovverk betyr at spanieren Manuel Beltran risikerer fengsel i fem år etter at han fredag ble den første under årets Tour de France som ble dopingtatt.</p

Beltran ble arrestert i en politirazzia mot hans Liquigas-lags hotell fredag. Laget sparket ham ut av Touren umiddelbart etter at det ble kjent at han hadde testet positivt for EPO.

Fredag kveld satt spanieren i avhør hos det lokale politiet. Dersom politiet fikk med seg bevis for bloddopingen da de raidet Beltrans hotellrom kan han se fram til et langt fengselsopphold, samt en bot opp mot 75.000 euro (ca. 600.000 kroner). Fransk lov gir en strafferamme på fem år for bloddoping.

Beltran avla den positive prøven etter den første etappen av årets ritt. Han er den første rytteren som er tatt for doping under årets utgave av det prestisjefylte etapperittet.

Dersom det viser seg at også B-prøven er positiv er 37-åringens karriere etter all sannsynlighet over. En positiv B-prøve får også konsekvenser for Liquigas.

Arrangøren bak Spania rundt sier nemlig at laget ikke er velkommen til rittet dersom også B-prøven viser at Beltran hadde bloddopet seg. (©NTB)