Sverige håper på Zlatan

 Foto: Scanpix.
Zlatan Ibrahimovics kne er det store samtaleemnet også foran Sveriges viktige EM-kamp mot Russland. Landslagssjef Lars Lagerbäck håper på stjernespissen fra start.

Zlatan trente ikke med resten av den svenske troppen tirsdag, men gjennomførte i stedet en styrkeøkt på egen hånd.

– Sammen med Zlatan og det medisinske støtteapparatet vurderte vi at det er bedre for ham å fokusere på styrkeprogrammet, sier Lagerbäck.

Status quo

Inter-stjernen har slitt med et vondt kne i lang tid, men har likevel scoret to mål så langt i EM.

Mot Spania måtte han gi seg ved pause på grunn av kneet. Lagerbäck håper Zlatan kan spille fra start mot Russland onsdag, men det er tvilsomt om han kan spille hele kampen.

– Situasjonen er den samme som før de to andre kampene. Det er status quo, sier Lagerbäck.

– Sverige er favoritter

Sverige trenger bare uavgjort for å sikre kvartfinale. Russernes landslagssjef Guus Hiddink mener svenskene har favorittstempelet.

– Hvis du ser på alle de svenske spillerne og klubbene som de har spilt for i løpet av karrieren, ser du at det svenske laget er favoritter.

Men Lagerbäck tror ikke på noen lett match.

– Det er 50/50. Jeg ser ikke på oss som noen klar favoritt, sier Sveriges landslagssjef.

Hiddink mener også at Sverige kan klare seg uten Zlatan Ibrahimovic på laget.

– Zlatan er en veldig viktig spiller for Sverige, men ikke undervurder bidragene fra de andre. De har mange gode erstattere for Zlatan, sier Hiddink.

Sveriges landslagskaptein Fredrik Ljungberg venter seg en åpen og tett kamp.

– Russland kommer til å angripe mye, noe som passer oss. Jeg tror vi får en jevn kamp, men forhåpentligvis kan vi angripe litt mer enn vi gjorde mot Spania, sier Ljungberg.

Også Niclas Alexandersson er usikker for svenskene. I den russiske troppen er Jurij Zjirkov og Dinijar Biljaletdinov usikre. (©NTB)