Stanley Cup-drøm knust

Patrick Thoresen og Philadelphia Flyers tapte den femte semifinalen mot Pittsburgh og blir ikke å se i NHLs Stanley Cupfinale. (Foto: Scanpix)   Les mer Lukk

Patrick Thoresens NHL-eventyr endte med et brak søndag. Hans Philadelphia Flyers ble knust av Pittsburgh Penguins og tapte 0-6.

Pittsburgh (NTB): Dermed ble det 1-4 i kamper i conferencefinalen i øst. Penguins var helt overlegen og fosset over motstanderen. Den siste perioden ble en ren transportetappe. Pittsburgh er dermed klar for Stanley Cup-finalen.

Den lokale helten Ryan Malone ordnet 1-0 i overtall allerede etter 2.30. Jevgenij Malkin pirket inn 2-0 før åpningsperioden var over.

I 2. periode vant Pittsburgh skuddstatistikken med knappe 9-8, men økte ledelsen til 5-0. Marian Hossa ordnet 3-0 etter framspill fra Sidney Crosby, mens Malone styrte inn sitt andre for dagen og 4-0. Jordan Staal ordnet det femte med et backhandskudd.

Pascal Dupuis fikk æren av å sette inn det siste målet i avslutningsperioden. Nå venter Detroit eller Dallas i Stanley Cup-finalen. Pittsburgh er klar for sin første finale siden 1992.

– Dette er dette du spiller hockey for. Jeg tror alle hockeyspillere drømmer om dette. Det blir moro å kjempe om den største tittelen som finnes. Vi gleder oss alle, sa tomålsscorer Malone.

Thoresen var totalt på isen i 11.17 minutter.

– Vi kan ikke legge for mye vekt på en kamp som dette. Når vi oppsummerer hele sesongen kommer vi til å finne ut hvor vi var bra, og hvor vi må bli bedre, sa Philadelphia-trener John Stevens.