Vant i Frankrike

 Ny seier til Edvald Boasson Hagen. Arkivfoto: Scanpix. Les mer Lukk

Knusende overlegen i spurten kunne sykkelkometen Edvald Boasson Hagen (20) feire sin annen seier som profesjonell i et fransk cupritt torsdag.

Nordmannen gikk til topps i Grand Prix de Denain over 199,4 km, et ritt Thor Hushovd vant i 2004.

– Skikkelig morsomt, fortalte Boasson Hagen til NTB.

Han gikk etter planen med i et tidlig brudd, og 20-mannsbruddet opparbeidet seg etter hvert åtte minutters forsprang til hovedfeltet. Med fem kilometer igjen forsøkte nordmannen å støte fra restene av bruddet, men de tre gjenværende hentet inn Boasson Hagen på trekilometersmerket.

– Da la jeg meg bakerst i gruppa for å satse alt på spurten. Da 100 meter gjensto ga jeg alt og passerte alle sammen, fortalte han.

Boasson Hagen henviste franskmannen Jimmy Casper, som vant i 2005 og 2006, til annenplass. Franskmannen i profflaget Agritubel ble knust med over en sykkellengde.

Seieren er 20-åringens annen hittil i sesongen etter at han også vant tempoetappen i etapperittet Criterium International 30. mars.

Neste oppgave blir Amstelrittet i Nederland søndag. Der stiller de fleste av de beste.

– Der blir jeg læregutt. Aldri før har jeg syklet et så langt (26 mil) løp.

Boasson Hagen ble profesjonell i amerikanske Team High Road 1. januar i år. I fjor syklet han for det norske Maxbo Bianchi-laget og var verdens nest mestvinnende syklist med 15 seirer. (©NTB)