Terry svelget tunga

Chelsea-kaptein John Terry (26) ble sparket i hodet, mistet bevisstheten og svelget tunga i den engelske ligacupfinalen søndag.

Her blir Chelsea-kaptein John Terry sparket i ansiktet av Arsenals Abou Diaby. (Foto: REUTERS/Stephen Hird, (BRITAIN)

Cardiff (NTB-Reuters): Midtstopperen var på sykehus da lagkameratene sikret finaleseieren mot Arsenal, men det holdt ham ikke unna festen. Etter å ha fått vite at Chelsea slo Arsenal, dro han tilbake til stadion for å feire.

Terry pådro seg hjernerystelse og husket ingenting som hadde skjedd etter frokost. «Gunners»-forsvarer Abou Diaby sparket Terry i ansiktet ved et uhell etter 58 minutters spill da Chelsea-stopperen forsøkte å stupheade ballen i mål.

Han gikk rett i bakken og svelget tunga. Det opplyser Brian English, som er medisinsk ansvarlig i klubben, ifølge nyhetsbyrået AP.

I rundt ett minutt var Terry uten bevissthet. 26-åringen ble behandlet av begge lags leger før han ble lagt på båre, påført nakkekrage og oksygenmaske og fraktet til sykehus.

– Jeg så det var alvorlig på ansiktet hans med en gang han falt. Vi ønsket desperat å vinne kampen for ham, og om mulig skal vi besøke ham på sykehuset med trofeet, sa visekaptein Frank Lampard, som løftet ligacuptrofeet i Terrys fravær. Men noe sykehusbesøk ble ikke nødvendig.

Terry var klar i rekordfart etter overtråkket i mesterligaen onsdag, men bare for å få en ny smell.

Chelsea-keeper Petr Cech pådro seg tidligere i sesongen kraniebrudd i et sammenstøt på banen. Han var bevisstløs en stund og ble borte fra banen i flere måneder og var først tilbake i aksjon i januar.

– Skaden til John er noe av det verste jeg har opplevd på banen, for jeg husker ikke min egen skade. De første tre-fire minuttene ba jeg bare om at det skulle gå bra med ham, sa Cech søndag.

Det gjorde det til alt hell.