Klüft mistet synet og fikk panikk

Carolina Klüft stormet mot den første hekken i friidrettsgallaen i Globen tirsdag. Plutselig mistet hun synet og fikk fullstendig panikk.

Stockholm (NTB):

Den svenske friidrettsstjernen Carolina Klüft fikk problemer med synet under et stevne i Globen tirsdag kveld.

En forkjølelse er årsaken til de problemene den svenske yndlingen fikk i den store friidrettsfesten i Globen tirsdag kveld. Nå vurderer Klüft å stå over det svenske mesterskapet kommende helg i et forsøk på å bli helt frisk til EM om 14 dager.

Mandag kveld kjente Carolina Klüft at forkjølelsen var i anmarsj. Hun ble sår i halsen, tung i hodet og glassaktig i blikket. Det var det glassaktige synet som gjorde at hun bommet fullstendig på den første hekken i Globen.

– Dette har aldri skjedd meg tidligere. Riktignok har jeg ikke noe godt syn, så jeg må bruke briller når jeg kjører bil, men i konkurransesammenheng pleier jeg å klare meg uten briller.

– Derfor fikk jeg panikk når dette skjedde etter noen få meter av hekkløpet i Globen. Det var en skremmende opplevelse, sier Klüft til den svenske avisen Expressen.

– Det var ikke en slik konkurranse som dette jeg helst ville ha som generalprøve til EM, for 60 meter hekk er første øvelse i firkanten og en nøkkeløvelse, sa Klüft etter opplevelsen i Globen tirsdag kveld.

(©NTB)