MDG nådde ingen av partiets fire mål i lokalvalget

Miljøpartiet De Grønnes evalueringsrapport etter kommunevalget slår fast at partiet ikke nådde noen av målene sine. Her er MDGs partisekretær Torkil Vederhus på partiets valgvake på Sentralen i Oslo under kommunevalget 2023. Foto: Frederik Ringnes / NTB Les mer Lukk

I en evalueringsrapport etter kommune- og fylkestingsvalget slår Miljøpartiet De Grønne fast at de ikke nådde noen av målene sine i høstens valg.

– Vi fikk et valgresultat som var dårligere enn det vi ønsket, sier partisekretær Torkil Vederhus i MDG til NRK , som har fått tilgang til rapporten.

MDG hadde fire mål før valget: De skulle gjøre tidenes valg, stille flere lister enn noen gang, beholde makten i kommuner de styrte fra før og omstille flere kommuner i grønn retning.

– Vi nådde ingen av disse målene, heter det i rapporten, ifølge NRK.

I evalueringsrapporten skriver MDG at de mener valgkampen i stor grad var «stille» og nasjonal, og at dette rammet partiet fordi de var i maktposisjon mange steder lokalt. Dermed kan de ha blitt oppfattet som «et grønt posisjonsparti uten medvind».

Men ifølge NRK er denne evalueringsrapporten mindre knusende enn den forrige etter stortingsvalget i 2021. Partiet mener også at valgkampen denne gang var bedre planlagt.

– Vi har lagt et grunnlag nå, et fundament, som vi mener er den riktige oppskriften for å vinne valg framover, sier Vederhus.