Arbeidsministeren om fortsatt streik: – Det er fortsatt partenes ansvar å finne en løsning

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen sier det fortsatt er partenes ansvar å finne en løsning i lærerstreiken. Foto: Javad Parsa / NTB Les mer Lukk

Søndag ble det brudd i meklingen, og lærerstreiken fortsetter. Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (AP) sier det fortsatt er partenes ansvar å finne en løsning.

– Vi registrerer at det er brudd i forhandlingene mellom partene i lærerstreiken. Det er fortsatt partenes ansvar å finne en løsning. Arbeids- og inkluderingsdepartementet følger med, som ved alle arbeidskonflikter, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en epost til NTB.

Etter litt over fire timer hos Riksmekleren søndag ettermiddag ble det brudd i meklingen mellom partene. Dermed fortsetter lærerstreiken, som startet 8. juni.

At partene nå forlater Riksmekleren uten å ha kommet til enighet, kan føre til at det går mot tvungen lønnsnemnd. Det vil i så fall gå inn under Arbeidsdepartementets ansvarsområde, og arbeidsminister Marte Mjøs Persen blir da nødt til å gripe inn.