Politikere mener Amedia-angrep er et angrep på demokratiet

Høyres Sveinung Stensland mener dataangrepet som har stanset onsdagens papiravisproduksjon fra mediekonsernet Amedia, er et angrep på demokratiet. Foto: Vidar Ruud / NTB Les mer Lukk

Dataangrepet som har stanset onsdagens papiravisproduksjon fra mediekonsernet Amedia, er et angrep på demokratiet, mener politikere både fra Høyre og Venstre.

– Det er alvorlig at det går utover den frie pressen. Amedia har ressurser, så det blir viktig å finne ut av hva som har skjedd, sier Sveinung Stensland, som er justispolitisk talsperson og stortingsrepresentant fra Høyre, til Nettavisen.

Han sier han vil ta initiativ til en debatt om dataangrep mot pressen i Stortinget når de trer sammen igjen etter juleferien.

– Dette er et nasjonalt sikkerhetsspørsmål. Vi må finne ut av hvordan vi kan øke sikkerheten mot cyberkriminalitet. Vi må ikke være naive. Det finnes mange røvere der ute, sier Stensland.

Lederen av familie- og kulturkomiteen på Stortinget, Grunde Almeland (V), fordømmer dataangrepet på Amedia. Han sier at angrepet må oppklares snarest råd og de ansvarlige straffes hardt.