Budsjettmøtene fortsetter: – Det er reell politisk uenighet

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski (i midten) har de siste dagene vært i intense budsjettforhandlinger med finanskomiteens leder Eigil Knutsen (t.h.) fra Ap og Sps finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik (t.v.). Les mer Lukk

SV er fortsatt ikke fornøyd med det regjeringspartiene har lagt på bordet i budsjettforhandlingene.

– Det er fortsatt avstand. Jeg tror ikke vi blir enige de nærmeste timene. Det er reell politisk uenighet mellom SV og regjeringspartiene, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB på vei til et nytt forhandlingsmøte torsdag.

Budsjettforhandlingene er allerede på overtid, men de tre partiene har fortsatt en uke på seg til å få sydd sammen en enighet før finansdebatten på Stortinget torsdag neste uke.

Et hovedkrav fra SVs side er at budsjettenigheten må sikre større kutt i klimautslippene enn den borgerlige regjeringen la opp til i sitt opprinnelige budsjettforslag.

Ap og Sp har derimot gått inn for å skjerme bilister fra en stor del av den planlagte økningen i CO2-avgift, noe som vil svekke budsjettforslagets klimaeffekt.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Eigil Knutsen, som også er leder i finanskomiteen på Stortinget, sier partiene nå forhandler om «en bedre klimapolitikk».

– Det går ikke an å gå inn i enkeltsakene. Men vi prøver å møte hverandre, fastslår han.

Senterpartiets finanspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik mener forhandlingsprosessen er god.

– Vi skal sørge for å ha en offensiv klimapolitikk som ser hele Norge og bidrar til offensive satsinger, sier han.