Støre og Vedum møtes hjemme hos Støre i kveld

Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik fotografert gjennom et vindu i Støres hus i Oslo der de sitter i møte med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Sps parlamentariske leder Marit Arnstad onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum møter Ap-leder Jonas Gahr Støre onsdag kveld, hjemme hos sistnevnte.

Vedum opplyser til NRK at han hadde besøk av Senterparti-kollega og parlamentarisk leder Marit Arnstad hjemme hos seg selv onsdag ettermiddag.

På spørsmål om hva han og Arnstad snakket om, svarte Vedum:

– Det er selvfølgelig hvordan vi skal forvalte tilliten vi har fått i valget, og det ansvaret vi har fått, sa Vedum til kanalen før han satte seg i bilen og kjørte av gårde for å møte Støre.

– Hyggelig samtale

Arnstad ble også med videre til møtet hos Støre. NRK møtte de to utenfor døren.

– Nå skal vi snakke om valget og hvordan vi skal forvalte ansvaret, sa Vedum.

Han sa at Støre, Arnstad og ham selv skulle ha en hyggelig samtale.

Vedum og Arnstad ble invitert inn av Støre:

– Ha en god kveld dere, sa han.

Pressen venter utenfor boligen til Ap-leder Jonas Gahr Støre i Oslo der han sitter i møte med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum onsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Litt senere på kvelden ankom også Ap-nestleder Hadia Tajik Støres bolig. Hun sa til de oppmøtte journalistene at hun tror samtalene blir fine, og at hun er spent på både maten og hva de skal snakke om.

Møter SV torsdag

SV-leder Audun Lysbakken skal møte Støre torsdag, har nestleder i partiet, Torgeir Knag Fylkesnes, bekreftet overfor NRK.

Han sier målet med møtet er å finne ut om det er mulig å danne en flertallsregjering.

– Vårt utgangspunkt er at dersom vi klarer å danne et flertall som kan redusere sosiale forskjeller vesentlig, og få til et skikkelig grønt skifte, så vil det være interessant for oss, sier Fylkesnes.