Vedum vil bruke mindre på nytt regjeringskvartal og mer i Nord-Norge

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin valgkamptur i Nord-Norge at han vil bruke færre milliarder på nytt regjeringskvartal – og mer penger i nord. Foto: Berit Roald / NTB Les mer Lukk

Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum sier på sin valgkamptur i Nord-Norge at han vil bruke færre milliarder på nytt regjeringskvartal – og mer penger i nord.

– De siste årene har vi sett en befolkningsnedgang i de tre nordligste fylkene. Derfor ønsker vi å få ned transportkostnadene. Slik at flere vil bosette seg her og satse, argumenterer Vedum overfor NRK.

Noen av pengene vil Vedum hente ved å kutte milliarder fra det nye regjeringskvartalet i Oslo.

– Du kan få gratis ferjer i 23 år på de nordlige ferjestrekningene med under 100.000 passasjerer årlig bare for kostnadssprekken på lufte- og kjøleanlegget i regjeringskvartalet, hevder han.

I et internt notat hevder Senterpartiet at utgiftene til nytt regjeringskvartal kan reduseres med hele 15 milliarder kroner. Men Høyre fester ikke lit til Sps plan.

– Det er viktig å se på kostnadene rundt regjeringskvartalet og hvordan vi kan redusere dem. Men jeg tror ikke det løser finansieringsproblemet til denne planen fra Senterpartiet, sier Høyres andrekandidat til stortingsvalget i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, til NRK.