Melby anklaget for narrespill om vaksiner

– Jeg opplever vel at det ikke er noe parti på Stortinget som har tatt til orde for at lærere og ansatte i barnehager skal vaksineres før de mest utsatte gruppene, sier Guri Melby. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Arbeiderpartiet krever svar fra kunnskapsministeren om vaksinering av lærere og barnehageansatte.

Vil regjeringen prioritere lærere og barnehageansatte i vaksineringen?

Det var spørsmålet Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson Torstein Tvedt Solberg ville ha svar på i Stortingets muntlige spørretime onsdag.

Han påpekte at vaksineringen i så fall må skje før sommerferien hvis den skal ha noen effekt.

– Det jeg er redd for, er at regjeringen nå egentlig driver med et narrespill overfor de ansatte. Man har gitt de et halmstrå, at en nå skal vurdere en prioritering. Og mens en vurderer, så lukkes tidsvinduet, sa Solberg.

Men kunnskapsminister Guri Melby (V) kunne ikke gi Solberg det svaret han etterlyste.

– Dette er ikke noe narrespill, sa hun.

Melby påpekte at Folkehelseinstituttet (FHI) i disse dager nettopp vurderer om enkelte yrkesgrupper skal prioriteres opp i neste fase av vaksineringen.

Men konklusjonen er fortsatt ikke klar, og prioritering av disse gruppene er uansett ikke aktuelt før neste trinn i vaksineringen, ifølge statsråden.

– Vi er fortsatt i den situasjonen at vi vaksinerer de sårbare gruppene, påpekte hun.

– Jeg opplever vel at det ikke er noe parti på Stortinget som har tatt til orde for at lærere og ansatte i barnehager skal vaksineres før de mest utsatte gruppene.