Frp og regjeringen fortsetter budsjettforhandlingene

Frp-leder Siv Jensen etter budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor fredag. Forhandlingene fortsetter på Statsministerens kontor søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Les mer Lukk

Frp-leder Siv Jensen møter partilederne for de tre regjeringspartiene til et nytt forhandlingsmøte om neste års statsbudsjett søndag ettermiddag.

Statsminister Erna Solberg (H), KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad og Venstre-leder Guri Melby møter Jensen på Statsministerens kontor klokka 14. Da er det to dager siden forrige gang de møttes.

Både i regjeringen og Fremskrittspartiet har det vært jobbet gjennom helgen i håp om å få ytterligere framdrift i forhandlingene. Fredag gjorde Jensen det klart at det fortsatt var en del som må på plass før Frp kunne støtte budsjettet.

– Nå har vi hatt et konstruktivt møte, hvor vi ser progresjon. Men det er fortsatt ting som står igjen. Vi er altså ikke i havn på flere av de viktige sakene som Fremskrittspartiet har spilt inn, sa hun.

Det er lite trolig at en avtale vil komme på plass søndag, etter det NTB forstår. Jensen har da også påpekt at Stortinget etter planen ikke skal behandle budsjettet i plenum før torsdag 3. desember.