Donald Trump benåder Michael Flynn

Trumps stabssjef Reince Priebus, visepresident Mike Pence, pressetalsmann Sean Spicer og daværende sikkerhetsrådgiver Michael Flynn under en tidligere samling på det ovale kontor sammen med Donald Trump. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs president Donald Trump benåder sin tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, skriver presidenten selv på Twitter.

– Det er en stor ære å kunngjøre at general Michael T. Flynn har blitt benådet. Gratulerer til ham og hans fantastiske familie. Jeg er sikker på at du nå får en helt fantastisk thanksgiving-feiring, skriver presidenten på Twitter.

Flynn erkjente seg i 2017 skyldig i å ha løyet til FBI om sin kontakt med Russland i ukene før Trumps innsettelse.

Hevder han ble lokket i en felle av FBI

I januar varslet han imidlertid at han ville trekke tilståelsen. Flynns forsvarere har hevdet at FBI forsøkte å få ham i en felle ved lokke ham til å lyve, en såkalt «perjury trap» – eller menedsfelle på norsk.

Justisdepartementet under ledelse av William Barr henla saken i mai, men en føderal dommer har rettet krav om ny gjennomgang av saken. Med Trumps benådning er saken nå tatt ut av rettssystemet.

Omgjorde fengselsstraff til nær venn

Tidligere i år omgjorde Trump fengselsstraffen til sin mangeårige venn Roger Stone.

Stone ble i februar dømt til tre år og fire måneder i fengsel for å ha løyet til Kongressen, påvirket vitner og hindret Kongressens gransking av om Trumps kampanje samarbeidet med russerne før valget i 2016.

Video: Trump klager over «urettferdig» behandling av Flynn

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump klager over «urettferdig» behandling av Flynn Les mer Lukk