Valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti kaller inn til krisemøte

Arild Grande leder valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Les mer Lukk

Trøndelag AUF står ikke lenger bak innstillingen om Trond Giske som ny leder av Trøndelag Ap. Valgkomiteen i fylkeslaget har innkalt til krisemøte.

Beslutningen til Trøndelag AUF ble fattet på et ekstraordinært styremøte torsdag ettermiddag, melder Adresseavisen.

– AUF i Trøndelag har på ekstraordinært fylkesstyremøte i ettermiddag besluttet at AUF ikke lenger stiller seg bak den enstemmige innstillingen til valgkomiteen, grunnet den siste utviklingen i saken om Trond Giske, skriver partiet i en pressemelding og fortsetter:

– Krrever skriftlig votering

– Fylkesstyret i AUF i Trøndelag vil på lørdag kreve skriftlig votering og oppfordrer på det sterkeste alle medlemmer av AUF ikke å stemme for Trond Giske som ny fylkespartileder.

Like etterpå innkalte valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti til krisemøte. Det bekrefter komiteens leder Arild Grande overfor TV 2.

Nylig ble Giske enstemmig innstilt som ny leder i Trøndelag Ap. Han gikk av som nestleder i Arbeiderpartiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

Giske: – For lite bevissthet om festkulturen

Flere kvinner har nylig fortalt om ubehagelige opplevelser i Trøndelag Ap. Trond Giske sier nå at det har vært for lite bevissthet om festkulturen der.

– Et nachspiel for seks år siden er vanskelig å gå inn i, men jeg har aldri hatt som intensjon å gjøre noe som skulle være ubehagelig for Sandra, sier Giske til Adresseavisen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

– I 2017 beklaget jeg dypt at jeg ikke hadde vært bevisst nok i enkelte sosiale situasjoner, og den beklagelsen gjelder fortsatt. Det har også i Trøndelag vært for lite bevissthet om festkultur, som jeg også har vært en del av, og vi har gjort mye for å rydde opp i dette de siste årene, sier Giske, som er innstilt som leder i Trøndelag Ap, til Adresseavisen.

Uttalelsen kom i forbindelse med at Sandra Skillingsås, som er innstilt som styremedlem i Trøndelag Ap, fortalte om ubehagelige opplevelser i fylkespartiet. I 2013 begynte hun som valgkampmedarbeider.

– Aldri hatt som intensjon å gjøre noe som skulle være ubehagelig

Til Adresseavisen beskriver hun en kultur ved valgkampkontoret preget av en seksualisert sjargong som hun hevder også Trond Giske deltok i. Skillingsås forteller også om en nachspielepisode der Giske skal ha kommet med ubehagelige tilnærmelser.

– Et nachspiel for seks år siden er vanskelig å gå inn i, men jeg har aldri hatt som intensjon å gjøre noe som skulle være ubehagelig for Sandra, sier Giske til Adresseavisen.

Giske gikk av som nestleder i partiet i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel. Han ble nylig innstilt til ny leder av Trøndelag Ap, en innstilling som har blitt kraftig kritisert.

Saken oppdateres