Vindkraftmotstandere får lov til å besøke anleggsområdet på Frøya

SVs Lars Haltbrekken besøker lørdag ettermiddag anleggsområdet for vindkraftutbyggingen på Frøya. I den forbindelse er oppholdsforbudet opphevet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet gjør unntak fra oppholdsforbudet når SVs Lars Haltbrekken besøker anleggsområdet for vindkraftutbygging ved Nessadalen på Frøya lørdag ettermiddag.

Det innebærer at representanter fra Frøya og Hitra Sosialistisk Venstreparti og 15 representanter fra Nei til Vindkraft på Frøya får tillatelse til å oppholde seg innenfor oppholdsforbudssonen mellom klokken 17 og 18.

– Unntaket gis på grunn av kommende kommunevalg og besøk fra stortingsrepresentant, men slike unntak vil ikke bli noen fast praksis i tiden fremover, understreker Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Politiet så seg nødt til å innføre oppholdsforbud i forbindelse med vindkraftutbyggingen på Frøya etter at det i lengre tid, og ved gjentatte anledninger, har blitt utført straffbare handlinger i tilknytning til vindkraftutbyggingen, da særskilt rettet mot anleggsvirksomheten i Nessadalen.

Politiet understreker at brudd på oppholdsforbudet kan innebære bøter på mellom 7.000 og 8.000 kroner. Gjentatte overtredelser gir høyere bøter.

Oppholdsforbudet gjelder fram til midnatt 30. september, men ikke for dem som har tilgang til å arbeide lovlig på stedet.