Nord-Korea sår tvil om møte med USA

Nord-Koreas førsteviseutenriksminister Choe Son Hui kritiserer USAs utenriksminister Mike Pompeo. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En nordkoreansk toppdiplomat refser USAs utenriksminister Mike Pompeos kommentarer om landet. Diplomaten sier at håpet for møtet i Washington svinner hen.

Nord-Koreas førsteviseutenriksminister Choe Son Hui sier at Pompeos «tankeløse» utsagn kun bidrar til økt forakt mellom nordkoreanere og amerikanere.

– Våre forventninger til dialog med USA forsvinner gradvis og vi blir tvunget til å revurdere alle tiltak vi har gjort så langt, sier hun.

I en tale foran amerikanske krigsveteraner i delstaten Indiana, sa Pompeo at Trump-administrasjonen er tydelig på at «Nord-Korea lovløse oppførsel ikke blir ignorert».

– Vi er veldig nysgjerrige på bakgrunnen for Pompeos uttalelse. USA bør ikke fortsette å teste vår tålmodighet med utspill som irriterer oss, dersom de ikke ønsker bitre konsekvenser som de vil angre på, sier Choe.

Kim har i sommer skutt opp minst sju raketter. Mot slutten av august bekreftet Nord-Korea at de har testet en «superstor» utskytningsrampe.