Demokratenes nominasjonskamp strammer seg til

Kirsten Gillibrand trekker seg fra kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Les mer Lukk

Kirsten Gillibrand (52) trekker seg fra kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Bare ti kandidater har kommet seg igjennom nåløyet for neste debatt.

Fristen for å kvalifisere seg til debatten i september gikk ut ved midnatt onsdag. Bare noen timer før kunngjorde Gillibrand at hun kaster inn håndkleet.

Da fristen gikk ut, ble det klart at bare ti kandidater er kvalifisert.

Blant dem som ikke får plass på scenen i Houston, er den styrtrike klimaaktivisten Tom Steyer, guvernør Steve Bullock, selvhjelpsguru Marianne Williamson, senator Michael Bennet, kongressrepresentant Tulsi Gabbard og en håndfull andre.

Kravene for å komme med var at kandidatene måtte ligge over 2 prosent i minst fire godkjente meningsmålinger, og i tillegg til å ha sikret seg 130.000 donorer. De som ikke får delta, regnes som mer eller mindre sjanseløse i den videre kampen om velgernes gunst.

Det er fortsatt tidligere visepresident Joe Biden som leder i nominasjonskampen. Meningsmålinger tyder også på at han ligger godt an til å kunne slå sittende president Donald Trump i det avgjørende slaget neste høst.

De ni andre kandidatene som er med videre, er Cory Booker, Pete Buttigieg, Julián Castro, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Beto O'Rourke, Bernie Sanders, Elizabeth Warren og Andrew Yang.