En million briter ut mot Johnsons Parlament-suspensjon

Beslutningen om å suspendere Parlamentet har skapt reaksjoner blant briter. Foto: Vudi Xhymshiti / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

En million briter har undertegnet en underskriftskampanje mot statsminister Boris Johnsons suspensjon av det britiske Parlamentet.

Underskriftene ble innsamlet i løpet av noen få timer. På kampanjens hjemmeside heter det at Parlamentet ikke må bli oppløst med mindrel Storbritannia utsetter eller kansellerer utmeldingen.

Motstanden mot Johnsons trekk har vært betydelig i Storbritannia. Kun 27 prosent av den britiske befolkningen støtter Johnsons månedslange suspensjon, ifølge en undersøkelse gjort av YouGov. 47 prosent svarer at de er imot beslutningen.

Johnson har beordret suspensjon av nasjonalforsamlingen fra den andre uken i september og fram til trontalen som holdes 14. oktober.

Det vil gjøre det vanskelig for politikerne å fatte vedtak for å hindre eller utsette utmeldelsen fra EU og unngå en såkalt hard brexit 31. oktober. I verste fall har de knapt en uke på seg.