Ap tilbake og Frp fram på ny måling

Ap-leder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i vår. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Arbeiderpartiet får bare 22,2 prosent oppslutning på en ny måling Norstat har gjort for Vårt Land. – Ingen god måling, sier partisekretær Kjersti Stenseng (Ap).

I Vårt Land -målingen, som er en Stortingsmåling, utpekes Frp til månedens vinner med en fremgang på 2,7 prosentpoeng. Også Senterpartiet gjør det bra, med en oppgang på 1,7 prosentpoeng fra sist måling i juni.

Arbeiderpartiet går tilbake med hele 3,8 prosentpoeng. Partisekretær Kjersti Stenseng erkjenner at målingen er dårlig nytt for partiet.

– Selv om tall spriker fra lavt 20-tall til 29 prosent om dagen, blir innspurten nå viktig for oss. Vi har bare én ting å gjøre: Det er å prate om Aps politikk om arbeidsplasser i hele landet og hvordan vi kan demme opp for dagens regjering gjennom å gi folk trygt Ap-styre i kommunene, sier hun til avisa.

Les også:Kjempehopp for Oslo Ap på meningsmåling siden juni

Lekker mest til SV og Rødt

Hovedårsaken til den dårlige Arbeiderpartiet-målingen er ikke lekkasje til Senterpartiet, men at partiet samlet mister tre ganger så mange velgere til SV og Rødt som de gjør til Sp.

Anslagsvis 50.000 Ap-velgere støtter nå SV – mens 20.000 støtter Sp.

Resultatene i målingen (endring i prosentpoeng fra Vårt Lands partibarometer i juni):

Ap 22,2 prosent (-3,8), H 22,8 prosent (-0,2), Senterpartiet 16 prosent (+1,7), Frp 11,7 prosent (+2,7), SV 6,3 prosent (-0,7), MDG 5,7 prosent, Rødt 5 prosent (-0,4), KrF 4,4 prosent (-0,2), Venstre 3,1 prosent (+0,6).