Bompengepartiet vil ikke si hvor de skal kutte

Partileder Frode Myrhol i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger vil ikke si hvor i statsbudsjettet de skal hente 13 milliarder kroner årlig til infrastruktur. Bildet er fra partilederdebatten i Arendal i august. Les mer Lukk

Partilederen i Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) vil ikke si hvor i statsbudsjettet de vil kutte for å betale 13 milliarder til veier og infrastruktur.

Det eneste partileder Frode Myrhol lovet under partilederutspørringen i NRK tirsdag er at det ikke skal kuttes i trygdene.

FNB har greid å få halve valgkampen til å handle om bompenger. Saken har skapt store samarbeidsproblemer for regjeringspartiene der Frp spesielt har sett velgeroppslutningen rase.

– Jeg vet godt hva jeg vil kutte, men jeg vil ikke fortelle det. Vi må ha et vedtak på det i partiet før jeg kan gå ut offentlig, sier Myrhol.

Myrhold måtte også forklare hvorfor partiets kommunelag har ulike synspunkter. I Stavanger er partiet imot bompengebetaling, mens i Bergen aksepterer partiet ifølge partiprogrammet bompenger som et trafikkregulerende virkemiddel.

– Oslo og Bergen er ferske i gamet. De har ikke sittet så lenge i politikken som jeg har gjort, forklarer partileder Myrhol om hvorfor det er forskjeller og også motstridende program mellom kommunene. Selv er partilederen bystyrerepresentant i Stavanger.

FNB plasserer seg i sentrum av den politiske skalaen.

Partiet fikk 4,2 prosent oppslutning i Stavanger under kommunevalget i 2015, og på junimålingen i år er støtten økt til 12 prosent. På landssnittet får partiet 3,1 prosent av velgerne, i Bergen 17,9 prosent og i Oslo 6,3 prosent, viser de siste målingene.

ABC Nyheter forklarer: Dette er kjernen i bompengeopprøret:

Your browser doesn't support HTML5 video.

ABC forklarer: Dette er kjernen i bompengeopprøret Les mer Lukk